-3.3 C
Serbia
Monday, December 4, 2023
spot_img
HomeSportIvana Vuleta najavila kraj karijere posle Olimpijskih igara u Parizu

Ivana Vuleta najavila kraj karijere posle Olimpijskih igara u Parizu

Srpska atletičarka Ivana Vuleta, svetska šampionka u skoku udalj, kazala je da je veoma ponosna na osvojeno najsjajnije odličje u Budimpešti i najavila da će posle Olimpijskih igara u Parizu najverovatnije okončati karijeru.

Srpska atletičarka Ivana Vuleta je skokom od 7,14 metara osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u atletici.

Na medalju sam veoma ponosna, jer je stigla u pravom trenutku, način na koji sam je osvojila, doživela, mislim da bi bilo besmisleno da sam je osvojila pre šest ili sedam godina. Jednostavno na takav način, pričam o mojim godinama, mislim da su moje godine, moja prednost i jednostavno to iskustvo koje imam ne može da se meri ni sa čim, i to će do kraja moje karijere biti moje najveće oružje”, rekla je Vuleta.

Najavila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Ja sam s ovim zaokružila jednu priču, za dalje jedina stvar koja ostaje jeste taj Pariz. On je upitan samo ako ne budem zdrava, a u Pariz ću ići s istim ambicijama, jer to je jedina medalja koja ostaje da upotpunim kolekciju i eto, moj poslednji pozdrav. Hvala za sve ovo i bilo je prelepo”, rekla je 33-godišnja Vuleta.

Zlatna srpska atletičarka je najavila da bi Olimpijske igre sledećeg avgusta u Parizu mogle da joj budu poslednje takmičenje u profesionalnoj karijeri.

“Zdravlje mi je uvek bilo prioritet i ceo život sam posvetila sportu i atletici, ali jurišanje na još jednu medalju, još jedan uspeh… Imala sam sreće da sam samo jednu težu povredu imala tokom karijere. Razmišljam o ovom periodu, da budem zdrava, nemam poteškoća na treningu i na samom takmičenju. Ostaje pitanje ako bih i ostala, šta mogu da jurim posle Olimpijskih igara? To će biti moje pete, jedino me zanima zlatna medalja, jer ako se to desi, onda sam ispisala istoriju”, istakla je Vuleta.

Nada se zlatu na Olimpijadi i pohvaljuje saradnju sa trenerom Goranom Obradovićem

Osvajačica 15 medalja u bogatoj karijeri smatra da može da se oprosti zlatom u Parizu.

“Prošle godine sam oba takmičenja završila sa 7,06, ove 7,14, to obećava medalju i to 99 odsto. Ali, ne mogu da kažem da najavljujem zlato. Najavljujem to nešto što želim, olimpijska godina je nešto za šta se svi spremaju na sve moguće načine. Bitno je da kad uđem u ciklus, uđem 100 odsto spremna, da se za to spremim, i to je to”, kazala je Vuleta.

Posebno je istakla saradnju sa trenerom Goranom Obradovićem, čovekom koji je njen trener već punih 13 godina.

“Kad smo počeli da radimo, pravili smo dugoročne ciljeve, nije bilo poente napraviti rezultat i izgubiti se. On i ja smo veliki fanovi sporta i atletike, dali smo se, uložili mnogo vremena i truda da ne bismo to izgustirali prebrzo. Nije nam bio prioritet osvajanje jedne medalje”, rekla je Vuleta.

“Imali smo tu olakšicu grada u kom smo živeli i Atletskog saveza, gde su nam omogućili da možemo da se koncentrišemo na trening i da se fokusiramo na takmičenje i naš posao, bez razmišljanja da li možemo sve da izguramo. Ja sam neko ko vrhunski ume da se takmiči s pritiskom, meni kad je sve potaman, ne mogu da funkcionišem, bolje je da me uvrede”, rekla je Vuleta i dodala:

“Eto, moja karijera traje od 15. godine, doživela sam mnogo toga, mnogo više ružnih stvari nego lepih, ali na kraju je nebitno sve ono što se ne tiče mene, mog tima i ljudi oko mene. Na kraju dana imam razlog da budem srećna”, kazala je ona.

Imala je Vuleta poruku i za mlade atletičare koji su budućnost “kraljice sportova”.

“Ono što smatram da je bitno, jeste ono što radim na stazi i ono što postižem, sa najmlađima i mlađima koji dolaze, dajem im primer, da ih ohrabrim. Nijedan san nije dovoljno velik i ne postoji stvar koju ne mogu da iznesu i ne postoji nešto što ne može da se desi, nešto u šta veruju”,

izvor,
Radio Televizija Srbije

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments